PACSSectra
25
0

Image, series, slice, stack, collection en multi-frame

Elke miniatuur in het informatie- of matrixvenster binnen Sectra IDS7 vertegenwoordigt één serie zoals ontvangen uit de modaliteit.
Een serie kan bestaan ​​uit een of meer afbeeldingen (slices). Een serie met meerdere afbeeldingen wordt een stack genoemd.

In dit voorbeeld hebben we één CR- en één CT-onderzoek. Het eerste onderzoek (1) bevat twee series, elk met één enkele afbeelding. Het tweede onderzoek (2) bevat vier series, elk met een stack van meerdere afbeeldingen.

Met andere woorden, een stack is een aantal foto’s die tegelijkertijd met dezelfde modaliteit zijn gemaakt. Deze afbeeldingen worden samen verwerkt en worden vaak behandeld als één enkele serie, b.v. een serie van een CT.

Een collectie zijn twee of meer series die door een gebruiker op een Sectra-werkstation zijn gegroepeerd. Collecties worden bijvoorbeeld gemaakt wanneer de modaliteit een aantal series heeft verzonden die gemakkelijker als stack kunnen worden behandeld.

Een multi-frame sequence is de DICOM-definitie voor een stack die informatie kan bevatten over de opnamesnelheid van de sequence, in frames per seconde, zoals een filmsequence. Bijv. een fluoroscopie (XA) of echografie (US) van een hartslag. Elke afbeelding in een multi-frame sequence wordt gewoonlijk een frame genoemd.

Er zijn overeenkomsten tussen stack, collecties en multi-frames, maar ook belangrijke verschillen:

  • Een collectie kan alleen worden gekalibreerd als alle afbeeldingen in dezelfde richting en pixelgrootte zijn
  • Collecties en multi-frame sequences hebben geen bijbehorend scanogram
  • Een multi-frame kan de werkelijke framesnelheid (acquisitiesnelheid) bevatten

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Meest Bekeken Berichten

Menu